Feedback_top ::
Ladataan soitinta... (Tarvitsee JavaScript tuen toimiakseen)
<embed src="http://www.oubs.fi/player.swf" wmode="transparent" width="520" height="320" flashvars="file=http://oubs.fi/download/11141/zeitgeistvalmis_oubs2011.flv&image=http://www.oubs.fi/download/11141/zeitgeistvalmis_oubs2011.jpg&allowfullscreen=true"></embed>
Embeddaus koodi

Zeitgeist-keskustelu

Kesto: 01:34:03 Julkastu: 21.02.2011 (noin 5 vuotta sitten) Toimitus: 2010-2011
Keskustelemassa Henry Brade Zeitgeist-liikkeestä. Keskustelun vastapuolena DI, KTM Elina Lepomäki (kok.) Tiedossa tiukkoja puheenvuoroja!
Tekijät: Juha Hilpas, Matti Aalto-Setälä, Matti Törmä, Mikko Törrönen, Sami Reinikainen, Seppo Erviälä

Kommentit

28.09.2011 15:53:33 - yli 4 vuotta sitten
Mitäs me nyt teemme?? http://nigolas.blogspot.com/
23.09.2011 02:02:45 - yli 4 vuotta sitten
Olikohan tässä väittelyssä tuotesijoittelua zaitgaist-liikkeen hyödyksi?
9.04.2011 07:52:53 - noin 5 vuotta sitten
Ton freedomain radio tyypin argumentteihin on ite Peter Joseph vastaillu voitte kaydä kattomassa youtubessa: http://www.youtube.com/watch?v=VmozZu_JFGI
20.03.2011 18:15:44 - noin 5 vuotta sitten
Eipä paljoa puututtu yhteisomistuksen ongelmaan, ts. tragedy of commons. Jos kaikilla on käyttöoikeus johonkin resurssiin, sen ylläpito lyödään laimin ja sen käyttöikä jää paljon lyhyemmäksi kuin rakenteen puolesta mahdollista. Omistaminen vastaa tähän sillä että omistajalle luodaan kiinnostus ylläpitää ja kunnostaa omaisuuttaan. Tietokoneiden ohjelmointiin ja simulointiin tutustuneena en sulje pois etteikö jossain vaiheessa noinkin huikeaa suunnitelmallisuutta saisi aikaiseksi, mutta ei ihan lähiaikoina. Algoritmien ja parametrien asettajina ovat ohjelmoijat ja monte carlo- sekä evoluutioalgoritmit toimivat nekin vain riittävän kapeilla parametreilla. Jokaisessa liikkeessä on kuitenkin jotain totuuden jyviä, johtopäätökset vain voivat olla vääriä. Planned obsolescencestä ja kiihtyvästä velkaantumistahdista on näyttöä.
10.03.2011 20:27:46 - noin 5 vuotta sitten
Onneksi 1. kommentin kirjoittaja on itsekin pistänyt oman aivosolunsa käyttöön. Uskoisin, että suurin osa katsojista ei ole jaksanut etukäteen perehtyä Z-liikkeen periaatteisiin ennen tämän ohjelman katsomista, joten sinänsä pidän ohjelmassa esitettyjä kysymyksiä täysin tilanteeseen sopivina. Kun kerta kyseessä on melko perusteellisesti nyky-yhteiskuntarakenteita mylläävä ideologia niin on syytäkin kysellä tavoista, joilla ihan normaalien ihmisten asiat toteutettaisiin järjestelmässä. Bradelta ei kuitenkaan kysytty sitä kaikkein keskeisintä kysymystä: kun Z-maailman keskeisenä olettamuksena tuntuu olevan se, että ihmiset olisivat valmiita a) sopeutumaan järjestelmän rajoituksiin sekä b) luovuttamaan nykyisin hallitsemansa resurssit järjestelmän käyttöön, niin onko liikkeen keskeisenä periaatteena kuitenkin se, että ketään ei väkivalloin pakoteta siirtymään Z-yhteiskuntaan? Mikäli tästä periaatteesta ei pidetä kiinni niin sittenhän tämä liike tosiaan on pelkkä variaatio marxismista.
8.03.2011 19:03:26 - noin 5 vuotta sitten
Olisi voinut juontaja ja Elina Lepomäki ottaa hieman selvää zeitgeist-liikkeestä ennen keskustelua. Nyt keskustelu ontui tästä syystä todella pahasti. Ei tainnut mennä kysymyksistä päätellen kummallekkaan perille 90min keskustelun jälkeenkään se perus ajatus resurssipohjaisestataloudesta että siellä ei ole rahaa.

Kirjoita kommentti


Satunnaiset

Kansantanssijat_oubs2004 Embreachhaastattelu_oubs2008 Nettitaksi_oubs2002 Deepestjungle_oubs2005 612otauutiset_oubs2007

Keskustelualue

Käy keskustelua ohjelmista tai muista aiheista. Ole luova ja anna palaa: ehdota, kysy, kontribuoi!

Take me there!

Mikä OUBS?

Otaniemi Underground Broadcasting System aloitti Teknillisen korkeakoulun ylioppilaskunnan kaapelikanavana 1983. Aalto-yiliopiston myötä OUBS siirtyi Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) kaapelikanavaksi.

Toimintansa aikana OUBS näkyi Otaniemen teekkarikylän kaapeliverkossa sekä maailmanlaajuisesti netissä. OUBS pyöri seitsemän hengen voimin Jämeräntaival 1 A:n kellarikerroksessa, jossa sijaitsi studio sekä editoimistilat oubsilaisten solukämppien yhteydessä.

AYY lakkautti OUBSin 31.5.2011 ja perusti tilalle Ylioppilasmedia Aatteen. Aate ehti toimia vain reilun vuoden ennen kuin sekin lakkautettiin. Nykyisin OUBS ry jatkaa siitä mihin OUBS aikoinaan jäi.

Nopeat

AYY-logo Flash-logo Piuhoilla-logo Stats-icon Facebook-logo Gallery-logo AOT-logo Youtube-logo Kokkaa ite!-logo RSS-logo Cable-logo

Facebook