Feedback_top ::
Loading player... (Needs Javascript to work)
<embed src="http://www.oubs.fi/player.swf" wmode="transparent" width="520" height="320" flashvars="file=http://oubs.fi/download/11141/zeitgeistvalmis_oubs2011.flv&image=http://www.oubs.fi/download/11141/zeitgeistvalmis_oubs2011.jpg&allowfullscreen=true"></embed>
Embed code

Zeitgeist-keskustelu

Duration: 01:34:03 Published: 21.02.2011 (about 5 years ago) Season: 2010-2011
Keskustelemassa Henry Brade Zeitgeist-liikkeestä. Keskustelun vastapuolena DI, KTM Elina Lepomäki (kok.) Tiedossa tiukkoja puheenvuoroja!
Authors: Juha Hilpas, Matti Aalto-Setälä, Matti Törmä, Mikko Törrönen, Sami Reinikainen, Seppo Erviälä

Comments

28.09.2011 15:53:33 - over 4 years ago
Mitäs me nyt teemme?? http://nigolas.blogspot.com/
23.09.2011 02:02:45 - over 4 years ago
Olikohan tässä väittelyssä tuotesijoittelua zaitgaist-liikkeen hyödyksi?
9.04.2011 07:52:53 - about 5 years ago
Ton freedomain radio tyypin argumentteihin on ite Peter Joseph vastaillu voitte kaydä kattomassa youtubessa: http://www.youtube.com/watch?v=VmozZu_JFGI
20.03.2011 18:15:44 - about 5 years ago
Eipä paljoa puututtu yhteisomistuksen ongelmaan, ts. tragedy of commons. Jos kaikilla on käyttöoikeus johonkin resurssiin, sen ylläpito lyödään laimin ja sen käyttöikä jää paljon lyhyemmäksi kuin rakenteen puolesta mahdollista. Omistaminen vastaa tähän sillä että omistajalle luodaan kiinnostus ylläpitää ja kunnostaa omaisuuttaan. Tietokoneiden ohjelmointiin ja simulointiin tutustuneena en sulje pois etteikö jossain vaiheessa noinkin huikeaa suunnitelmallisuutta saisi aikaiseksi, mutta ei ihan lähiaikoina. Algoritmien ja parametrien asettajina ovat ohjelmoijat ja monte carlo- sekä evoluutioalgoritmit toimivat nekin vain riittävän kapeilla parametreilla. Jokaisessa liikkeessä on kuitenkin jotain totuuden jyviä, johtopäätökset vain voivat olla vääriä. Planned obsolescencestä ja kiihtyvästä velkaantumistahdista on näyttöä.
10.03.2011 20:27:46 - about 5 years ago
Onneksi 1. kommentin kirjoittaja on itsekin pistänyt oman aivosolunsa käyttöön. Uskoisin, että suurin osa katsojista ei ole jaksanut etukäteen perehtyä Z-liikkeen periaatteisiin ennen tämän ohjelman katsomista, joten sinänsä pidän ohjelmassa esitettyjä kysymyksiä täysin tilanteeseen sopivina. Kun kerta kyseessä on melko perusteellisesti nyky-yhteiskuntarakenteita mylläävä ideologia niin on syytäkin kysellä tavoista, joilla ihan normaalien ihmisten asiat toteutettaisiin järjestelmässä. Bradelta ei kuitenkaan kysytty sitä kaikkein keskeisintä kysymystä: kun Z-maailman keskeisenä olettamuksena tuntuu olevan se, että ihmiset olisivat valmiita a) sopeutumaan järjestelmän rajoituksiin sekä b) luovuttamaan nykyisin hallitsemansa resurssit järjestelmän käyttöön, niin onko liikkeen keskeisenä periaatteena kuitenkin se, että ketään ei väkivalloin pakoteta siirtymään Z-yhteiskuntaan? Mikäli tästä periaatteesta ei pidetä kiinni niin sittenhän tämä liike tosiaan on pelkkä variaatio marxismista.
8.03.2011 19:03:26 - about 5 years ago
Olisi voinut juontaja ja Elina Lepomäki ottaa hieman selvää zeitgeist-liikkeestä ennen keskustelua. Nyt keskustelu ontui tästä syystä todella pahasti. Ei tainnut mennä kysymyksistä päätellen kummallekkaan perille 90min keskustelun jälkeenkään se perus ajatus resurssipohjaisestataloudesta että siellä ei ole rahaa.

Write comment


Randomly chosen

Otaniemimysteerit2008_oubs2008 Runebergin.lahetys.taide_oubs2010 Fukseilleesittelyinsertti_oubs2008 Risteily_oubs2003 Hulahula_oubs2003

Bulletin board

Discuss the content or other stuff you feel matters. Feel free to be creative or just ask around.

Take me there!

What is OUBS?

Otaniemi Underground Broadcasting System was founded in 1983 as the cable-tv channel of Student Union of Helsinki University of Technology (TKY) (later Aalto University Student Union (AYY)).

In addition to broadcasting 24h in Otaniemi cable network, all content is available on the website. OUBS had a staff of seven people working in the basement of Jämeräntaival 1. The studio and edition facilities were located in the same address with the dorm housing.

AYY replaced OUBS with Student Media Aate on the 31.5.2011. Aate operated only for less than two years before it got closed as well. Now OUBS ry continues from where Aate left off.

The Fast

AYY-logo Flash-logo Piuhoilla-logo Stats-icon Facebook-logo Gallery-logo AOT-logo Youtube-logo Kokkaa ite!-logo RSS-logo Cable-logo

Facebook